Om oss

Biljadhallen Trollhättan 2017

Morgan Ottosson

Sång och gitarr

Morgan började sin karriär i mitten av 60-talet som sångare och gitarrist i Beatstones tillsammans med fyra andra killar, på den tiden ett mycket populärt band i Dalsland.
Beatstones spelade flertal gånger som förband till, Hep Stars, Ola & Janglers, Caretakers och ett antal andra på den tiden mycket berömda och kända svenska band. De spelade också in en EP skiva.

Efter Beatstones tid han gick med Dennys, ett band som tre av oss har varit medlemmar i, men vid olika tidpunkter. Den musikaliska karriären fortsatte sedan vidare genom 70-talet, 80-talet och 90-talet i dansband som, Pelles, Carols och andra men i 00-talet blev det förändring.

Han gick tillbaka till sina rötter och musiken från 60-talet igen och gick med i gruppen “High Five ’60s”. De spelade tillsammans under några år, men 2012 bröt han upp när han träffade sina gamla vänner från Dennys igen. Nu bildas “Reborn Dennys” nästan samma konstellation som tidigare och de började spela de gamla låtarna från 60-talet blandat med nyare låtar i rock n’ roll, R&B blandat med instrumentala gitarrlåtar. I slutet av sommaren 2013 byttes några av medlemmarna och namnet ändrades till “Reborn Band”.

Bengt Johansson

Trummor och sång

Bengt "Bjon" vars musikliv började när han 11 år gammal fick sitt första trumset. I början satt han ute på balkongen och spelade för att inte störa grannarna. En pojke i ett hus tvärs över gatan, Christer Mårtensson, hörde honom spela och den första musikaliska kontakten etablerades, ett samarbete som nu har pågått i mer än 50 år.
Deras första replokal var i källaren där intresserad publik fick betala "25 öre" i entré.
Bengts första riktiga band var senare "Goblins” ett band som hade både riktiga förstärkare och PA-system. Omkring 1970, såg ett annat band “Marwins” dagens ljus, där Christer och Bengt blev medlemmar tillsammans med tre andra killar, men efter ungefär ett år upplöstes konstellationen och trummorna lades på hyllan under några år.

I början av 80-talet blev suget efter musik för stort och “Keps” grundades av Bengt, Christer, Göran “Blues” Karlsson och Björn Wallentin. Musiken var även då rock och bluescovers av svenska artister som “Ulf Lundell”, “Magnus Lindberg”, “Ola Magnell” med flera.
I början av 90-talet, efter några års uppehåll, ökade aktiviteten igen, nu med lite större ambitioner. Antalet spelningar blev allt fler och verksamheten utökades till större delen av södra Sverige, speciellt efter att “Magnus Lindberg” och “Dan Hylander” blev engagerade som gästartister.

I slutet av sommaren 2013 när “Reborn Dennys” behövde en tillfällig trummis för en spelning i Liverpool blev Bengt tillfrågad. Jobbet sköttes med bravur och när platsen senare blev ledig fick han en ordinarie plats bakom trummorna i bandet som samtidigt bytte namn till “Reborn Band”

Bele Fransson

Gitarr, Keyboard och sång

Musikkarriären för Bele startade också i mitten av 60-talet när han som ung grabb redan från början visade stor musikalisk talang. Efter några få år behärskar han fiol, gitarr, bas och keyboard.
Han började först som basist i ungdomsbandet “Diamonds”, senare som gitarrist i “Dennys” och “New Candies” där även sång senare kunde läggas till de instrument som han redan behärskade.
Efter några år, i mitten på 70-talet, blev han en av grundarna av “Hasse & Grabbarna” ett band som var mycket populärt och hade många spelningar i både Sverige och Norge fram till slutet av 70-talet. Under 80-talet hade han en tillsammans med några av killarna i bandet inspelningsstudio.

Några år senare, bildade han och två andra killar “Accent” en trio som senare utökades till en kvartett och som spelade dansmusik tillsammans i nästan tjugo år.
2010, träffade han några av de gamla medlemmarna från olika generationer av “Dennys” för att ta upp musiken igen, bara för skojs skull. I början spelades bara gamla "gitarrklassiker", men efter att Morgan gick med 2012 utökades repertoaren med sånglåtar. Sommaren 2013 när två av de gamla musikanterna lämnade “Reborn Dennys” och en ny trummis började föddes“Reborn Band”.

Christer Mårtensson

Bas och sång

Christers musikkarriär började när han fick en gitarr på sin 9-års dag. Intresset väcktes direkt och han började spela på den dagligen och repertoaren växte efter hand. De stora inspirationskällorna var på den tiden Shadows och Spotnicks.

I slutet av 60-talet bildade han först “Diamonds” tillsammans med Bele Fransson och tre andra och blev senare medlem i "Marwins" tillsammans med bl.a. Bengt.
Några år in på 70-talet kom en förfrågan från dansbandet “Dennys” och han blev då kollega med bl.a. Morgan Ottosson. 1977 kom nästa förfrågan och då var det "Jimsons" som behövde en ny gitarrist. Ett mycket smickrande uppdrag eftersom de då var ett mycket omtyckt band och ett av de mest bokade i området. De gjorde även en hel del spelningar i Norge. "Jimsons" upplöstes i slutet av 1980.

Sedan var det dags för nästa utmaning. Det var det nybildade rock och blues bandet "Keps" som behövde en basist. Då blev det till att sadla om och börja spela bas, en inspirerande utmaning.
Kvartetten "Keps" har sedan dess omorganiserats ett antal gånger. Många medlemmar har kommit och gått under åren förutom Christer och trummisen Bengt ” Bjon ” Johansson, som har varit bandet trogna. Under några år på 90-talet turnerade "Keps" i södra Sverige med Magnus Lindberg från “Landslaget” och “Grymlings ” samt Dan Hylander som gästartister. "Keps" fortsatte att spela fram till slutet av 2013, de tre sista åren som trio.

Efter återföreningen med de gamla vännerna från Dennys skapades ännu en konstellation och efter den senaste ombildningen är nu cirkeln sluten då Bengt nu också är medlem i “Reborn Band”

Material för arrangörer

Här erbjuder vi kostnadsfritt pressmaterial, posters och annat marknadsföringsmaterial för arrangörer. Vidstående texter och bilder är fria att publicera för arrangörer i samband med marknadsföring av arrangemang där Reborn Band kontrakterats. Ta del av vårt utbud för att skapa framgångsrika evenemang och sprida information på ett effektivt sätt.

Klicka på länken för att öppna och ladda ner filer